Beek Auto Racing ontwikkelt unieke CAN-bus simulator

Beek Auto Racing ontwikkelt unieke CAN-bus simulator

Technisch specialist Beek Auto Racing heeft een uniek product ontwikkeld voor voertuigen die zijn uitgevoerd met een DSG automatische versnellingsbak.

De simulator is bedoeld voor voertuigen met het DSG type DSG DQ200, DQ250 en DQ500. De BAR CAN-bus simulator is een waardevol instrument voor het initialiseren van bepaalde versnellingsbakfuncties en het aansturen van de DSG-automaat via de CAN-bus.

“Met de nieuwe BAR CAN-bus simulator kunnen we klanten bedienen die specifieke wensen hebben omtrent de functies en implementatie van hun DSG-versnellingsbak in hun omgebouwde voertuig”, zegt Ghisbert van Ginhoven, ontwikkelaar van de CAN-bus simulator en mede-eigenaar van Beek Auto Racing. “Via de speciaal geprepareerde controle-unit hebben onze klanten de mogelijkheid om bijvoorbeeld launch control, cruise control of het schakelen via de flippers in te schakelen in hun bolide. De voornaamste toepassing ligt bij klanten met specifieke ombouwprojecten of unieke zelfbouwprojecten waarbij motoren en DSG automaten worden ingebouwd in andere carrosserieën, dragracers of racewagens.”

De optimalisatie en toepassing van de CAN-bus simulator zorgt voor een ruime verscheidenheid aan oplossingen, waarbij de gebruiker naar hartenlust originele functies weer actief / werkbaar kan maken. De inbouw van een kleine externe computer is vrij eenvoudig. De versnellingsbakgegevens worden real-time verwerkt en gecontroleerd door microprocessoren in de simulatorunit. De unit communiceert met de ME7 ecu-unit (uit 1998) en de MED9 ecu-unit (uit 2003), en kan onder andere worden gecombineerd met motoren uit de Volkswagen Golf R32 en de 1.8 Turbo, 2.0 TFSI en 2.5 TFSI motoren uit diverse VAG Group modellen.

BAR CAN Bus Simulator (2)

Met de CAN-bus controller kan men de volgende functies beheren en aansturen:

– Cruise control (is ook mogelijk zonder DSG-versnellingsbak)

– Launch control (is enkel mogelijk in combinatie met DSG-versnellingsbak)

– Schakelflippers aan het stuur

– Achteruitversnellingindicatie

– Cruise control indicatielampje

– ESP control indicatielampje

In de toekomst worden de volgende functies toegevoegd:

– Storingindicatielampje

– Analoge uitgang van het digitaal ontvangen toerental (voor oudere instrumentenpanelen)

– Versnellingsindicator

– Reduceren van het vermogen voor een betere launch control

De BAR CAN-bus simulatorunit is verkrijgbaar op aanvraag via de technische afdeling van Beek Auto Racing. Prijzen starten bij 500 EUR excl BTW. Voor specifieke productinformatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Contact

Via de onderstaande informatie kunt u contact met ons opnemen of ons dagelijks volgen op sociale media!

Beek Auto Racing B.V.

Weser 6
2491 DE Den Haag Route

Telefoon: +31 (0)70 3206579
ma t/m vr 08.30 tot 17.30
Niet geopend op zaterdag, zondag en feestdagen
E-mail: info@beekautoracing.nl

Volg ons

BMWspeed MercedesSpeed MINIspeed Porformance VAGspeed

Bezoek ook de dochtermerken van Beek Auto Racing B.V. | Privacy Policy